George Russell: Normaal heb ik wél zin om te racen

George Russell stapt in de auto op de vrijdag Imola 2022

George Russell is blij met de behaalde vijfde plaats in de kwalificatie voor de Grand Prix van Azerbeidzjan. Het is een goede uitgangspositie voor de race maar de Brit heeft er nog geen zin in. Door porpoising wordt het een lijdensweg volgens de Mercedes-coureur.

George Russell kijkt met een zeer tevreden gevoel terug op de kwalificatie voor de Grand Prix van Azerbeidzjan. Voor de zoveelste keer dit seizoen eindigde de Brit achter de twee topteams als vijfde. Een zeer goede uitgangspositie voor een race waarin alles kan gebeuren. Toch kijkt Russell nog niet echt uit naar de race. De Mercedes heeft het hele seizoen al last van porpoising, het stuiteren op het rechte stuk. In Spanje leek het team dit onder controle te hebben maar in Bakoe is het weer helemaal terug en misschien zelfs wel erger dan ooit.

Moeilijk bestuurbaar

"Het voelde wel goed maar het is nog niet perfect. Het is uiteraard beter dan de 1,3 seconde achter de pole." Dat liet Russell direct na afloop van de kwalificatie weten tegenover F1.com. "We leren iedere ronde weer meer over de auto, hij is gewoon lastig te besturen. We werken er hard aan maar het lijkt alsof het even wat moeilijker gaat." Door het stuiteren kijkt Russell nog niet uit naar de race. "Normaal gesproken heb ik altijd zin om te racen maar nu is dat toch anders. De afgelopen twee dagen heb ik veel pijn. Om hier morgen zestig rondes te rijden is niet iets om naar uit te kijken."

Lees ook: Charles Leclerc pakt pole position Grand Prix van Azerbeidzjan

Lees ook: Charles Leclerc: Ik dacht dat Red Bull sneller zou zijn

Lees ook: Sergio Pérez: We kunnen geen fouten permitteren tijdens de race

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden