Fernando Alonso: Hopelijk zelfde racesnelheid als tijdens trainingen

Fernando Alonso Alpine Paul Ricard

Fernando Alonso is zeer tevreden met een zevende startplaats voor de Grand Prix van Frankrijk. Zeker als hij de snelheid in de trainingen vergelijkt met de voorgaande Formule 1-weekenden.

Fernando Alonso is als zevende geëindigd tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Frankrijk. Een goed resultaat voor het team dat in eigen land rijdt. Toch is de Spanjaard nog niet geheel te spreken over de snelheid van zijn Alpine. Vergeleken met de eerdere Grands Prix lijkt de snelheid niet veel beter te worden. Met dit in het achterhoofd is het zeker een zeer goed resultaat voor de coureur met startnummer veertien.

Goede trainingen

“De kwalificatie was wel goed voor ons maar de rest van het weekend voorloopt nog niet zo soepel. We waren in Groot-Brittannië en in Oostenrijk een stuk competitiever dan hier.” Dat liet de tweevoudig wereldkampioen weten tegenover F1.com. “We hebben ons werk goed gedaan tijdens de kwalificatie. Een zevende plaats is een goede uitgangspositie. Gisteren waren we zowel in de lange als in de korte runs snel, de kwalificatie was goed dus dan zou je zeggen dat het in de race ook het geval is.”

Lees ook: Sergio Pérez: Voor de kwalificatie was het mijn slechtste weekend ooit

Lees ook: Charles Leclerc: Ik moet Carlos bedanken

Lees ook: Max Verstappen: We hebben zondag heel goede auto

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden