Charles Leclerc: We dachten dat het zou gaan regenen

Charles Leclerc Japan 2022

Charles Leclerc is niet tevreden na afloop van de kwalificatie voor de Grand Prix van Australië. Zijn ronde in Q3 was slechts goed genoeg voor een zevende startplaats.

Tijdens de eerste twee Formule 1 weekenden van 2023 kon Charles Leclerc strijden om de pole position. In Australië lukte dit de Ferrari-coureur niet. Tijdens de eerste run in het laatste deel van de kwalificatie werd hij door zijn team gewaarschuwd dat er regen aan zou komen. Dit bleek niet zo te zijn, de Monegask kon daardoor niet de ronde rijden die hij wilde rijden.

Racesnelheid

“In de eerste twee delen van de kwalificatie ging het erg goed. Normaal gesproken kan ik alles samenbrengen in Q3 maar dat lukte vandaag niet.” Dat liet de Ferrari-coureur weten aan Formula 1. “We dachten dat het zou gaan regenen dus reden we maar één ronde om de banden op te warmen. Daarna moest ik direct pushen en dat was niet goed voor de banden. Ook zat ik tijdens de eerste sector achter Carlos. Daar moeten we als team echt naar kijken.” Leclerc verwacht dat hij morgen nog wel naar voren kan komen. Hij legt uit dat hij zijn auto heeft afgesteld voor de race.

Lees ook: Dennis Hauger wint Formule 2 sprintrace in Melbourne

Lees ook: O'Sullivan erft winst Formule 3 na diskwalificatie Colapinto

Lees ook: Sergio Pérez baalt van mislukte kwalificatie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden