Charles Leclerc: Niet verwacht voor pole te strijden

Charles Leclerc Ferrari Austin zaterdag

Charles Leclerc had voorafgaand aan het eerste Grand Prix weekend niet verwacht om voor de pole te kunnen strijden. Charles Leclerc mag de Grand Prix van Bahrein als derde aanvangen.

Tijdens de wintertest leek de Red Bull erg sterk en ook Aston Martin leek er goed bij te zitten. Het was lastig inschatten waar Ferrari in 2023 zou staan. Tijdens de vrije trainingen voor de Grand Prix van Bahrein werd alleen maar bevestigd wat we ook tijdens de wintertests al zagen. Een sterk Red Bull Racing en een sterk Aston Martin. Ferrari leek voor de kwalificatie niet in staat mee te gaan doen voor de snelste tijd. Toch deden ze dit wel en dat kwam ook voor Charles Leclerc een beetje als een verrassing.

Positief voor de toekomst

“We zaten echt in het gevecht om de pole position wat een positieve verrassing was. Dat had ik echt niet verwacht na de testdagen en na de vrije trainingen.” Dat liet de Monegask direct na afloop van de kwalificatie weten aan Formula 1. “Qua racesnelheid lijken we wat achter te blijven in vergelijking met Red Bull. Tijdens de kwalificatie zat het in ieder geval dicht bij elkaar. Ook Mercedes en Aston Martin zagen er heel snel uit. We zaten dichterbij dan verwacht dus dat is positief voor de toekomst.”

Lees ook: Alonso ook snelste in VT3 GP van Bahrein, gat met Verstappen erg klein

Lees ook: Formule 3: Marti wint, ook Nederlandse teams succesvol

Lees ook: Vraagtekens rondom legaliteit vloer Red Bull

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden