Carlos Sainz tevreden met P4: “We hebben gemaximaliseerd”

door Tim Koenders
carlos sainz australie

Carlos Sainz kwalificeerde zich als vierde voor de Grand Prix van Japan. De Spanjaard is zelf zeer tevreden met een plaats op de tweede startrij.

Na de operatie van Carlos Sainz is de Ferrari-coureur goed in vorm. Tijdens het weekend in Australië kwalificeerde hij zich op de eerste rij. Op zondag wist hij, mede door het uitvallen van Verstappen, de race te winnen. Ook in Japan ziet het er weer goed uit. Hoewel Red Bull en McLaren sneller lijken wist Sainz zich toch op de tweede rij te kwalificeren. En dat op een circuit waar het team het volgens Sainz het moeilijkst heeft. De Spanjaard met startnummer 55 kijkt tevreden terug op de kwalificatie.

Podium

“Ik denk dat P4 een goede uitgangspositie is voor de race. We hebben het resultaat vandaag gemaximaliseerd. Tijdens de derde vrije training zagen we dat een plaats bij de eerste drie erg lastig ging worden. Ik ben heel blij met mijn ronde. Vergeleken met vorig jaar hebben we op dit circuit stappen gemaakt. Suzuka is één van de circuits waar we het zwakst zijn.” Dat liet de Ferrari-coureur weten aan Formula 1. “Hopelijk kunnen we tijdens de race dichterbij Lando zitten om voor het podium te strijden. De coureurs van Red Bull zijn te snel. Het kan een mooi gevecht voor het podium worden.”

Lees ook: Norris na kwalificatie: "Niet vaak de kans om voor Pole Position te gaan"

Lees ook: Max Verstappen: "Het zat dicht bij elkaar"

Lees ook: Max Verstappen behaalt Pole Position in Japan

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden