Carlos Sainz: Gebruikte banden werkten beter voor mij

3639737

Gebruikte banden werkten gek genoeg beter voor Carlos Sainz tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Waarom dit het geval is begrijpt de Spanjaard ook niet helemaal. De Ferrari-coureur start de Grand Prix van Saoedi-Arabië als derde.

Carlos Sainz beleefde vorige week niet zijn beste kwalificatie. Hij gaf toen aan dat hij er te ver vanaf zat. Deze week ging het al een stuk beter. De Spanjaard kwam goed mee en leek met de snelste tijd in het tweede deel van de kwalificatie de favoriet voor pole. Toch kwam het er in Q3 niet helemaal uit. Dat kwam omdat de Ferrari-coureur de nieuwe banden niet aan het werken kreeg. Carlos Sainz moet genoegen nemen met een derde plek.

'Het wordt een mooi gevecht'

“De ronde was op zich goed, zeker als je bedenkt dat het op gebruikte banden was.” Zo liet hij na afloop van de kwalificatie aan Johnny Herbert weten. “Het gevoel op gebruikte banden was op één of andere manier gewoon beter. Op nieuwe banden had ik achter gewoon geen grip.” Carlos Sainz kijkt erg uit naar de race omdat de mannen van Ferrari tussen de Red Bulls in staan. “Het zal een mooi gevecht worden met strategie en inhaalacties.”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden