Alexander Albon zeer tevreden na goede dag

Albon F1 België 2022

Alexander Albon kijkt met een zeer tevreden gevoel terug op de kwalificatie voor de Grand Prix van Nederland. De Williams-coureur eindigde de kwalificatie als vijftiende.

Alexander Albon heeft tot op heden een lastig weekend in Zandvoort. Het team had het lastig op de vrijdag maar door de veranderde weersomstandigheden ging het op de zaterdag een stuk beter. De Williams-coureur wist door het eerste deel van de kwalificatie te komen. In het tweede deel kon hij geen posities winnen. De Thai mag de Grand Prix van Nederland als vijftiende aanvangen.

Beter dan verwacht

“Het was een goede dag. Tot nu toe hadden we het echt heel lastig. We hebben vannacht veel veranderd.” Dat liet de Williams-coureur na afloop van de kwalificatie weten aan Formula 1. “Door het eerste deel van de kwalificatie komen is echt een geweldig resultaat. In Q2 was er weinig meer mogelijk. We starten in ieder geval verder naar voren dan dat we van tevoren verwacht hadden.”

Grand Prix Radio zendt vrijdag, zaterdag en zondag tijdens de Grand Prix van Zandvoort live uit vanaf de boulevard in Zandvoort.

Je kunt langskomen, radio kijken, meepraten, voorspellen en prijzen winnen.

De radiostudio van Grand Prix Radio vind je op de boulevard bij het TinQ tankstation naast het circuit.

Lees ook: Verstappen pakt pole op Zandvoort

Lees ook: Jean Todt: Michael Schumacher in goede handen

Lees ook: Lando Norris: Verstappen kan records Hamilton breken

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden