Alexander Albon: Q2 halen was al een verrassing

Header liveblog 1 Bahrein

Williams-coureur Alexander Albon is tevreden met zijn prestaties tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein. De Britse Thai zette een veertiende tijd neer en dat was verrassing voor hem, vertelde de hij aan F1.com.

Albon had in de tweede kwalificatieronde maar één setje banden ter beschikking omdat Williams er niet vanuit ging Q2 te halen. "We konden maar één rondje rijden omdat de banden op waren. We hebben Q2 gehaald en dat hadden we eerlijk gezegd niet verwacht te halen. Dus om dit hier zo te halen, dat is best speciaal."

Goed gevoel

De Britse Thai hield een goed gevoel over aan de kwalificatie. "Het voelde echt goed. De auto geeft me vertrouwen, het team ook. Eerlijk gezegd, tijdens de kwalificatie voelde ik dat de auto tot leven kwam. Ik had niet verwacht dat we dit zouden behalen. We wisten bij de start van dit weekend dat we het moeilijk zouden hebben. Dat we zover zouden komen, hadden we nooit verwacht."

'Mister Saturday'

Of we vaker een kwalificatiestunt kunnen verwachten van Albon in de Williams, daar is hij nog niet zo zeker van. "Nee, de bijnaam Mister Saturday die houden we maar bij George (Russell red.). Ik ga eerst hier maar eens van genieten en dan zien we wel verder", besloot een lachende Albon.

Lees ook: Daniel Ricciardo laat hoofd niet hangen na uitschakeling in Q1

Lees ook: Lando Norris: P13 klinkt slecht, maar beste wat we konden doen

Lees ook: AlphaTauri mist snelheid in kwalificatie, Gasly toch blij

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden