Alexander Albon: Morgen gaan we terugvechten

Alexander Albon in de paddock Spanje 2022

Alexander Albon leek kans te maken op een plek in Q2, maar moet toch genoegen nemen met een zestiende plaats op de startgrid. Aan de ene kant leek de rode vlag in het voordeel te werken voor Albon, maar aan de andere kant zorgde het juist voor extra problemen. 

In eerste instantie leek het voor Albon gunstig om een extra set banden onder de auto te kunnen schroeven tijdens de rode vlag. Achteraf liep de temperatuur van de banden en de auto hierin zo ver terug, dat de rode vlag geen voordeel voor de coureur heeft opgeleverd: "Het is frustrerend. In de tweede run kwam de auto echt goed uit. Met de rode vlag konden we nog een extra keer banden wisselen. Maar die tijd in de pitbox: alles koelt af, de auto koelt af. Het voelde alsof ik geen grip onder me had. Het is natuurlijk frustrerend, maar morgen gaan we terugvechten." 

Weersomstandigheden cruciaal

Albon is nu vooral bezig met de race en de weersomstandigheden die daarbij komen kijken. Er is een enkele bui voorspeld voor tijdens de race. Die buien zijn volgens hem zeer welkom, dat laat hij ook weten tegenover F1.com: "Je wil regen; regendansen zijn welkom. Maar als het droog is, zal het ook interessant worden. We gaan focussen op morgen." 

Lees ook: Yuki Tsunoda: Excuses aan het team

Lees ook: Nicholas Latifi: Auto was anders dan tijdens trainingen

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Monaco VT3 en kwalificatie

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden