Alexander Albon: Alles kan nog gebeuren in Bakoe

Alexander Albon in de paddock Spanje 2022

Alexander Albon kijkt met gemengde gevoelens terug op de kwalificatie voor de Grand Prix van Azerbeidzjan. Voorafgaand aan het weekend verwachtte Williams veel snelheid te hebben op het stratencircuit maar eenmaal aanwezig bleek dit niet het geval.

Alexander Albon is als zeventiende geëindigd tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Azerbeidzjan. Hij wist zijn teamgenoot met zes tienden achter zich te houden maar helaas voor hem was dit nog niet genoeg voor een plekje in het tweede deel van de kwalificatie. Dat was na een weekend waar het team zich heeft terug moeten knokken wel het doel voorafgaand aan de kwalificatie.

Optimisme

Alexander Albon liet tegenover F1.com weten dat hij het lastig in te schatten vond waar de auto gedurende het weekend zou staan. "We hebben echt hard gewerkt dit weekend, elke sessie waren we weer een beetje competitiever. Voorafgaand aan de kwalificatie zag het ernaar uit de we het tweede deel van de kwalificatie konden bereiken." Albon beschrijft dat het team met een positeif gevoel afreisde naar Bakoe. Eenmaal aangekomen in Azerbeidzjan bleek de auto toch niet zo goed te werken. "We hebben dat goed om weten te draaien, helaas resulteerde het niet in een plaats in Q2. Maar we rijden in Bakoe en daar kan alles gebeuren. We blijven altijd optimistisch."

Lees ook: Nicholas Latifi: Zat vaak in verkeerde versnelling

Lees ook: Charles Leclerc: Ik dacht dat Red Bull sneller zou zijn

Lees ook: Sergio Pérez: We kunnen geen fouten permitteren tijdens de race

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden