Pierre Gasly (7 februari 1996, Rouen) is de Franse AlphaTauri-coureur waarbij motorsport een groot deel uitmaakt van zijn familie en vrienden. Gasly was goed bevriend met de verongelukte Anthoine Hubert waarmee hij opgroeide en even later ook huisgenoot mee was. Ook huidige F1-coureuren Charles Leclerc en Esteban Ocon zijn goede jeugdvrienden van de Fransman. Hij begon zijn carrière in 2006 op tienjarige leeftijd.

Debuut in Franse Formule 4

In 2011 maakte hij zijn debuut in de Franse Formule 4 waar hij als derde eindigde. In de daaropvolgende jaren reed hij in de Formula Renault Eurocup, de Formula Renault 2.0 Nothern European Cup en de Formula Renault 3.5 Series. In dat laatste kampioenschap werd hij getekend door Arden voor het Red Bull Junioren team waar hij tweede werd achter Carlos Sainz Jr. In 2014 maakte de Fransman zijn debuut in de GP2 serie waar hij eerst inviel voor Tom Dillmann, maar daarna tekende bij DAMS voor de rest van het seizoen.

Bijna tweede podiumplek 

In 2016 werd hij kampioen in de GP2 met Prema en reed in 2017 met Team Mugen die gesponsord werd door Red Bull en Honda in de Super Formula kampioenschap in Japan. Hij had een korte verschijning in de Formule E waar hij inviel voor Sébastien Buemi tijdens de New York ePrix en behaalde bijna een tweede podiumplek. Helaas raakte hij de muur en moest genoegen nemen met een vierde plek en veel beschadiging. Aan de auto. Vanaf 2013 tot 2017 maakte hij deel uit van het Red Bull Junioren team en was hij in 2016 en 2017 testcoureur voor Red Bull Racing en Scuderia Toro Rosso.

Ultieme revenge

Gasly maakte zijn debuut in de Formule 1 in 2017 tijdens de Grand Prix van Maleisië als invaller voor Daniil Kyvat bij Toro Rosso. Hij werd full-time coureur voor Toro Rosso in 2018 naast Brandon Hartley. In 2019 promoveerde hij naar Red Bull Racing maar, helaas maakte de Fransman de verwachtingen niet waar en werd weer gedegradeerd naar Toro Rosso na de zomerstop. Zijn comeback pakte hij tijdens de Grand Prix van Brazilië waarin tweede werd na een dragrace naar de finishvlag met Lewis Hamilton. Maar de ultieme revenge kwam tijdens de Grand Prix van Italië in 2020 waarin hij de overwinning pakte met AlphaTauri. Hij behield zijn plaats bij AlphaTauri en behaalde een derde podiumplaats in Baku. Gasly rijdt in 2022 nog steeds bij AlphaTauri en is nog steeds bezig met zijn terugweg naar Red Bull Racing.

Pierre in cijfers 2023

1

Podiums

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen