Lance Strulovtich, beter bekend als Lance Stroll, (29 oktober 1998, Montreal) begon zijn race carrière toen hij tien jaar oud was met karten. Hij is de zoon van miljardair Lawrence Stroll, die ook het F1-team van Aston Martin bezit, en de Belgische modeontwerpster Claire-Anne Callens.

Debuut in Florida Winter Series

In zijn kartjaren won hij enkele kampioenschappen in geboorteland Canada en de Verenigde Staten. Op elfjarige leeftijd tekende hij een contract bij Ferrari die hem opnam in hun Driver Academy. Daarna reed hij in verschillende kart klasses in Europa. In 2014 maakte de jonge Canadees de overstap naar formuleracing en maakte hij zijn debuut in de Florida Winter Series. Daar kreeg hij competitie van onder andere huidige F1-coureurs Nicholas Latifi en Max Verstappen. Daarna maakte hij zijn debuut in de Formule 4 voor Prema Powerteam, waar hij het kampioenschap won.

Formule 3 voor Stroll

In 2015 promoveerde hij met Prema naar de Formule 3, waar zijn vader Lawrence Stroll toentertijd een aandeel in had. Stroll eindigde als vijfde in het kampioenschap en aan het einde van datzelfde jaar werd bekend dat hij zou stoppen bij de Ferrari Driver Academy en testrijder zou worden voor het team van Williams. In 2016 racete hij opnieuw in de Formule 3 waar hij de titel pakte voor Maximilian Günther, ook eindigde Stroll als vijfde tijdens de 24 uur van Daytona waar hij in de auto zat van Ford Chip Ganassi Racing. 2017 markeerde zijn debuutjaar in de Formule 1 waar hij naast Felipe Massa in de Williams-auto zat. Hij was na Jacques Villeneuve de eerste Canadese coureur in de Formule 1.

'Betaalde' zitje

In zijn openingsjaar voor Williams eindigde hij als twaalfde in het coureurskampioenschap voor teamgenoot Massa met een derde podiumplek tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan. Het daaropvolgende jaar zat hij weer in de Williams naast Sergey Sirotkin, maar de Williams-auto was aanzienlijk trager dan de jaren daarvoor. Hij eindigde slechts als achttiende in het kampioenschap. In 2019 maakte Stroll de overstap naar Racing Point, die later Aston Martin werd. In 2020 stond hij voor de tweede keer op het podium tijdens de Grand Prix van Italië en behaalde hij pole position tijdens de Grand Prix van Turkije. Ondanks een paar hoogtepunten in de Formule 1 krijgt de Canadese coureur nog altijd kritiek op zijn ‘betaalde’ zitje in de sport door zijn vader. Het 2021 seizoen sluit hij als dertiende in het coureurskampioenschap af.

Lance in cijfers 2023